in

Gwyneth Paltrow og hennes pseudovitenskap GOOP▶ Check out my gear on Kit: https://kit.com/WasimZahid

Jeg ser litt nærmere på alternativ-bransjens store kjendismor; Gwyneth Paltrow.

Artikkelen til Dr Jen Gunter:
I reviewed all 161 of GOOP’s wellness products for pseudoscience. Here’s what I found.

22 Comments

Leave a Reply
 1. Jeg tror der er en stor grunn til at alternativ behandling fortsetter å være en redningsplanke for mange, og det er at mange føler at den vestlige legevitenskapen ikke ser hele kroppen i sammenheng/helhet. Der finnes jo eksempler på naturmedisin som før da jeg var ung, ble latterliggjort som pseudo, (feks solhatt) som nå er å finne i alle apotekhyller, eller akupunktur som nå tilbys likestilt med annen vestlig behandling/medikament.
  Jeg har veldig respekt for deg som lege og medisinmann Wasim, men du er veldig bastant når det gjelder hele feltet alternativ behandling og det er synd, for hvis viljen (den økonomiske) hadde vært til stede så tror jeg at de to feltene kunne blitt forent på flere områder og til syvende og sist gitt flere pasienter bedre tilbud. Vitenskap er jo tross alt resultatet for noe engang ukjent som er blitt forstått, og vitenskapen utvikler seg hele tiden, forståelsen utvider seg hele tiden.
  Når det er sagt, så skjønner jeg at alternativ behandling kommer under skyts, fordi alt havner i den samme båsen og du verden så mye rart det er! Og også når det kommer fra et kjent ansikt som man skulle tro hadde bedre integritet enn å selge produkter det var så enkelt å plukke fra hverandre ved analyse. Slike mennesker gjør det verre for de alternative behandlere som faktisk hjelper folk! Men takk for god video, det er viktig å sette lys på svindlere sånn at folk i det minste stopper opp og tenker seg om før de kaster seg igang med ting som kan koste de både resten av helsen og pengene sine. Men som noen en gang sa; Be sceptical but don`t close your mind 😉

 2. Det finnes alltid noen som er der for å utnytte seg av de som trenger hjelp mest. Noe av det mest kyniske en kan foreta seg mener nå jeg. Enda verre blir det når de som trenger hjelp mest kjøper seg en vaginastein, istede for å få hjelp av legene som kan fikse de potensielt dødelige sykdommene.

 3. Hva med å ta for seg produkter på apoteket. Farmasi et akademisk, vitenskapsbasert fagområde. Allikevel selges apoteker så mange produkter som ikke kan vise til statistisk signifikat effekt, (kanskje litt klønete formulert, beklager). Solhatt er vel ett eksempel, med dette er vel ikke registrert som legemiddel(?).
  Andre, som Sedix er godkjent som legemiddel (av Legemiddelverket). Men for slike naturpreparater kreves vel bare «positive brukererfaringee» over lengre tid i EU marked, (eller noe i den duren). Placebo er jo også (t.o.m. Vitenskapelig) bevist å gi positiv effekt.
  And dont get me started on beauty products.
  Apotekene og farmaseutene burde holdes til en høyere standard da de er gitt akademisk kredibilitet.

 4. Når Paltrow sier at "kroppen har en utrolig evne til å hele seg selv" sier hun jo strengt tatt at man ikke trenger noe av det Goop selger.

  Jeg kjøper heller plaster på Coop enn Goop!

 5. Interessant video, men jeg føler den blir noe grunn når du sier det ikke er noe vitenskapelig dokumentasjon på effekten av f.eks. eteriske oljer (det heter ikke essensielle oljer på norsk, det forvirrer bare og får tankene over på essensielle fettsyrer) eller infrarød sauna.

  For eteriske oljer kan du se noen studier under "References" her:
  https://www.takingcharge.csh.umn.edu/explore-healing-practices/aromatherapy/what-does-research-say-about-essential-oils

  Og om sauna (både studier om vanlig og spesifikt infrarød sauna sitert der):
  https://www.theenergyblueprint.com/benefits-of-saunas/

 6. Ei jente jeg kjenner overbeviste meg om å bruke 3k kr for å kjøpe eteriske oljer av henne og snakket om alle helsefordeler. Jeg fant fort ut at alt hun «kunne» om oljene hadde hun lært fra selskapet som produserte dem og at alle selvstendige kilder anbefalte å IKKE bruke dem slik hun sa. Jeg solgte de videre haha, men lavendel lukter godt da, så det er jo nyttig for noe.

 7. Eg har ikkje Goop klistremerker, men eg har Batman-plaster. De virker bedre enn vanlige plaster, siden eg smile når eg har skada meg bittelitt og trenge et plaster. Fordi Batman-plaster e rølp å gå med når man e 40+ :)) Så det får meg i godt humør, så Batman plaster anbefales for små sår fordi det virke oppbyggelig på sinnstemningen. Bonus.

 8. HEI, Ring meg a Wasim om du vil ha svar på hvorfor disse produktene fungerer!
  (Send pm så sender jeg deg nr)

  Disse videoene her burde du SPARE på..
  (Jeg har allerede lagret de på min PC, slik at jeg kan ta de frem igjen når dette er allmenn kunnskap :D)

  hahaha 🙂
  Jobb med det du KAN… 😀 Det er mitt råd… ()
  Du kan sikkert hjelpe mange, bare ikke på dette området..
  <3

  Lykke til på din reise..

  Tips til..
  Ta litt DMT og se energifeltet RUNDT deg… tar 5 minutter så er du "kurrert" og ville aldri funnet på å laget en slik video 😉
  Igjen, bare lys og kjærlighet herfra.

 9. Hvorfor FORTSETTER denne BRANSJEN ????????????????????????
  – Fordi det fungerer, så klart!
  (Det blir litt som å utvikle ett middel som fjerner vond lukt i rommet når du ikke selv har sanser for å lukte de)
  (Foreløbig kan de fleste av oss ikke se slik energi, men det kommer og kommer nå hvor fler og fler faktisk kan dette 🙂

  Og det kommer mer og mer og MER av dette fremover.. ikke mindre.. Derfor jeg lagret jeg din video 🙂
  Jeg skal lage en video til deg litt seinere jeg.
  <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MATTN & Paris Hilton – Lone Wolves (with Lyrics)

Choque de Cultura Show: Renan entrevista Adam Sandler e Drew Barrymore